ChristenUnie stelt vragen over Nijlganzen

nilgans-2359208_960_720.jpgmaandag 27 mei 2019 09:50

De ChristenUnie Krimpen aan den IJssel wil van het college weten welke maatregelen de afgelopen maanden getroffen zijn om de overlast van nijlganzen tegen te gaan. Fractievoorzitter Reinier Cornet: “de afgelopen periode hebben we een flinke toename van het aantal nijlganzen gezien, we zijn daarom benieuwd of het college van plan is aanvullende maatregelen te nemen”.

In 2017 diende de ChristenUnie al een motie in waarin het toenmalige college werd opgeroepen om de overlast van nijlganzen tegen te gaan. “In de praktijk lijkt er nog weinig veranderd. Zittend aan een slootje zijn nijlganzen nog best leuk om te zien, maar als het er te veel worden geeft dat overlast”, aldus Cornet. “Nijlganzen maken niet alleen een hoop lawaai, maar kunnen ook schade aanbrengen aan natuurgebieden en lokaal zwemwater. Ook zijn ze behoorlijke territoriaal, waardoor andere eenden worden weggejaagd.”

De ChristenUnie ziet dat de overlast van nijlganzen een regionaal probleem is. Ook in buurgemeenten speelt deze problematiek. Een regionale aanpak ligt dus voor de hand. Daarom roept de ChristenUnie het college op om met buurgemeenten in gesprek te gaan om de overlast van nijlganzen terug te dringen”.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie stelt vragen over Nijlganzen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.