Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief februari 2021

ChristenUnie blij met noodfonds sportverenigingen

De gemeente heeft besloten extra geld beschikbaar te stellen voor de vele Krimpense sportverenigingen die het moeilijk hebben tijdens de Coronacrisis. Zij hebben te maken met:

  • Teruglopende ledenaantallen en sponsoren;
  • Verlies uit omzet horeca;
  • Vaste lasten die niet altijd worden gecompenseerd;

Tijdens de raadsvergadering van 28 januari hebben wij van harte voor het voorstel gestemd. We zijn blij hiermee een steuntje in de rug te kunnen geven. Sporten is belangrijk voor de gezondheid en helpt tegen eenzaamheid. En dat vinden wij waardevol! Het voorstel is unaniem door de gemeenteraad goedgekeurd. We willen iedereen oproepen om, wanneer dat financieel mogelijk is, lid te blijven/worden van één van de vele sportclubs in onze mooie gemeente!

 

ChristenUnie geschrokken van Rekenkamerrapport over afvalbeleid

De ChristenUnie is geschrokken van de resultaten van het Rekenkamer onderzoek naar het afvalbeleid in Krimpen aan den IJssel. Bij de overgang van NV MAK naar Cyclus in 2018 zijn behoorlijke fouten gemaakt, “De gemeenteraad is destijds op het verkeerde been gezet met verkeerde argumenten en mede door tijdsdruk zijn alternatieven niet, of onvoldoende, onderzocht”, aldus fractievoorzitter Reinier Cornet. “Schaalvoordelen en meer invloed werden destijds beloofd, maar daar zien we in de praktijk niets van terug. We zien wel een enorme toename van kosten voor onze inwoners die voorkomen hadden kunnen worden”.

De Rekenkamer adviseert nadrukkelijk DIFTAR in te voeren. DIFTAR betekent dat inwoners gaan betalen voor de afval die ze produceren en aanbieden. Cornet: “Wij zijn voor het principe dat de vervuiler betaalt en denken dat het goed is om de mogelijkheden voor het invoeren van DIFTAR te onderzoeken. We zien echter ook een aantal nadelen: zorgen over zwerfafval en vermindering van kwaliteit van afvalstromen. Daar moet serieus naar gekeken worden. Bovendien is het nog maar de vraag of je met DIFTAR goedkoper uit bent. De ChristenUnie is van mening dat het college DIFTAR moet onderzoeken”.

Lees verder

CU-walk

Kom uit je stoel voor deze challenge! Nu de temperaturen stijgen is het weer perfect om buiten een rondje te wandelen of te rennen. Mooi, want bewegen is gezond en goed voor je weerstand! Loop of ren ook een CU’tje met je Strava, Runkeeper of je eigen vitality-app. Deel het resultaat op Instagram of Facebook en tag de ChristenUnie Krimpen! De leukste, beste of meest creatieve CU wordt beloond met een ChristenUnie sjaal!

Volg ons op Instagram en Facebook!

Volgt u ons al? Het hele politieke jaar vindt u online de laatste updates uit de fractie. Like onze social media accounts en deel deze met anderen zodat we meer mensen kunnen bereiken! #kiezenvoorwatéchttelt

Instagram 

Facebook

EMK-terrein

De sanering van het EMK-terrein is helaas tot stilstand gekomen. Er blijkt nog meer vervuiling in de grond te zitten dan eerst gedacht, en ook is PFAS geconstateerd. Het Rijk is zich nu aan het beraden op een alternatieve sanering en bestemming voor het EMK-terrein. Wij volgen dit dossier kritisch, en staan in contact met de groep omwonenden die zich heeft verenigd in een bewonersgroep. Voor ons staat veiligheid bij de sanering voorop. Een alternatieve invulling mag dan ook zeker niet ten koste gaan van de veiligheid van onze inwoners. Heb je vragen over dit onderwerp, of wil je hierover van gedachten wisselen? Laat het ons weten!

Oproep! Meedenken over armoede- en schuldenbeleid

In maart en april gaan we als raad uitgebreid nadenken over het thema ‘armoede en schulden’. Onze fractie zet zich graag in voor mensen die met deze problematiek te maken hebben. Wil je meedenken met ons hierover, of ken je iemand die veel expertise heeft op dit onderwerp? Wij nemen graag contact met je op! Stuur ons een mailtje via reiniercornet@krimpenaandenijssel.nl

 
 

Verkiezingen Tweede Kamer

 
       
 
 

27 februari - Zorg voor elkaar

Op zaterdag 27 februari willen we alle zorgplannen van de ChristenUnie extra aandacht geven. En zorg in deze tijd is vaak zorg heel dichtbij. De ander zien, aandacht geven en zorgen delen. De actie die we daarbij hebben bedacht is daarom simpel: Bak een perentaart voor een toffe peer die met de gebakken peren zit. Maak er een foto van en vertel waarom (en eventueel naar wie) je deze taart gaat brengen. Laat op social media zien hoe het resultaat er uit ziet met de hashtag : #zorgvoorelkaar. Als je de taart wegbrengt, ga dan in gesprek en bespreek waar iemand structureel mee geholpen zou zijn.

 

17 maart - Verkiezingen

15, 16 en 17 maart zijn de Tweede Kamer verkiezingen. Op een van deze dagen kunt u kiezen voor wat echt telt. De ChristenUnie wil aan de hand van 3 speerpunten het goede zoeken voor ons land:

1. Zorg voor elkaar

2. Een economie waarin mensen centraal staan

3. Kiezen voor de schepping

Lees hier wat onze lijsttrekker, Gert-Jan Segers hier over heeft gezegd: Kiezen voor wat echt telt

Benieuwd naar alle standpunten van de ChristenUnie? Lees hier het verkiezingsprogramma.

 

Verkiezingsspecial

De komende week valt de verkiezingsspecial van het ChristenUnie magazine op de mat. Hierin vindt u alles omtrent de aanstaande verkiezingen. Ook is er een verkiezinsposter toegevoegd. Krijgt deze een mooie plek bij u thuis?

 
 
 
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts